Blog

Achtergronden, leuke uitstapjes en meer.. Je vindt het op onze blog!

De winter komt er aan, sneeuw in aantocht

01jan

Sommige gasten vragen ons in de winter waarom wij in delen van de achtertuin de bladeren wel bij elkaar harken, maar daarna laten liggen. Het antwoord daarop is eenvoudig. Oud Bergveen ligt zó in de natuur, dat er in de achtertuin een veelheid van dieren zomers en ’s winters actief zijn. Van eekhoorntjes tot roodborstjes, van muisjes tot egeltjes: het is er altijd een drukte van belang. Deze veelheid aan dieren groot en klein maakt dat zij ook op ‘hun’ Oud Bergveen willen overwinteren in een voor hun geschikte winterplaats. Een berg met bladeren biedt dan voldoende beschutting voor een ‘huiselijk’ gevoel.

Gisteren en vandaag was het weer een waar geritsel in de achtertuin. Na enkele dagen van warmer weer lijkt ook het dierenrijk zich weer op te maken voor de vorst en mogelijke sneeuw van volgende week.  Heerlijk die activiteit in de laagte van de achtertuin, helemaal als je er even de tijd voor neemt en de stilte in acht neemt, verneem je een ware volksverhuizing.

LEAVE A COMMENT