Blog

Achtergronden, leuke uitstapjes en meer.. Je vindt het op onze blog!

Bezoek kaasmakerij Kaaslust

11jan

Voor de echte kaasliefhebber is Kaaslust een echt must-see. Vlakbij het proeflokaal Maallust heeft de oude zuivelfabriek een heel toepasselijke nieuwe bestemming gekregen: een kaasmakerij! Kaaslust bereidt er op ambachtelijke wijze tal van bijzondere kazen. Van koemelk, maar ook van schapenmelk, geitenmelk en buffelmelk.

Uiteraard is er ook een mogelijkheid om zo een lekker kaasje aan te schaffen om op een later moment er nog eens goed van te genieten. In de goed gesorteerde winkel kunt u allerlei soorten kaas aanschaffen. Volle boerenkazen, maar ook basilicum-knoflook kaas, pestokaas en fenegriekkaas – om maar wat specialiteiten te noemen.

Het monumentale gebouw van de voormalige zuivelfabriek dateert uit 1903 en is met veel oog voor detail gerenoveerd. Wie omhoog kijkt, ziet boven de lange stellingen vol rijpende kazen nog de contouren van de oude fabriek. Een unieke plek om de sfeer van het vroegere Veenhuizen te proeven – en meteen ook de heerlijke kazen van Kaaslust!

Voor openingstijden en meer informatie kunt u de website bezoeken.

LEAVE A COMMENT