Blog

Achtergronden, leuke uitstapjes en meer.. Je vindt het op onze blog!

Restaurant: Bitter & Zoet

11jan

Restaurant Bitter & Zoet is gelegen aan de Hospitaallaan te Veenhuizen. Bitter en Zoet is gevestigd op een onalledaagse locatie: het oude hospitaalcomplex. De drie oude dienstwoningen Toewijding, Bitter en Zoet en Plichtgevoel zijn met elkaar verbonden door een lichte serre, waarin het restaurant zich bevindt.

Op de historische binnenplaats ligt een mooi terras waar het zomers heerlijk toeven is onder de oude lindebomen. Tevens kunt u bij Bitter en Zoet uw slag slaan voor onderweg of thuis: er zijn onder meer ambachtelijk gemaakte bonbons, huisgemaakte koekjes, gebak en vers brood te koop.

Chef-kok Rik Dortmond staat garant voor uitstekend en (h)eerlijk eten. Smakelijke gerechten bereid met producten uit eigen moestuin of uit het Noorderland. Het liefst biologische geteeld, maar passie en aandacht staan altijd voorop. De menukaart wisselt per seizoen en is geïnspireerd op de klassieke Franse keuken, met oer-Hollandse, maar ook verrassende Britse, Oosterse en Scandinavische invloeden. De moestuin en de boomgaard voorzien de keuken van verse groentes en kruiden, maar dienen ook als leidraad voor het samenstellen van het menu van de dag.

Bitter en Zoet is dagelijks geopend; de keuken is open van 12.00 – 21.00 uur.

 

LEAVE A COMMENT