Blog

Achtergronden, leuke uitstapjes en meer.. Je vindt het op onze blog!

Restaurant: Bitter & Zoet

11jan

Restaurant Bitter & Zoet is gelegen aan de Hospitaallaan te Veenhuizen en gevestigd in een onalledaagse locatie: het oude hospitaalcomplex. De drie oude dienstwoningen Toewijding, Bitter & Zoet en Plichtgevoel zijn met elkaar verbonden door een lichte serre, waarin zich het restaurant bevindt. Het restaurant biedt bijna het gehele jaar rond zowel de mogelijkheid van een ontbijt(buffet) als een lunch als een diner maar het is verstandig voorafgaand even contact te hebben over beschikbaarheid. Op de historische binnenplaats van het restaurant ligt een mooi terras waar het zomers heerlijk toeven is onder de oude lindebomen; ’s ochtends ideaal om de dag te beginnen met verse koffie en huisgemaakt gebak.

Chef-kok Rik Dortmond staat garant voor uitstekend en (h)eerlijk eten. Smakelijke gerechten bereid met producten uit eigen moestuin of uit het Noorderland. Het liefst biologische geteeld, maar passie en aandacht staan altijd voorop. De menukaart wisselt per seizoen en is geïnspireerd op de klassieke Franse keuken, met oer-Hollandse, maar ook verrassende Britse, Oosterse en Scandinavische invloeden. De moestuin en de boomgaard voorzien de keuken van verse groentes en kruiden, maar dienen ook als leidraad voor het samenstellen van het menu van de dag.

Tevens kunt u bij Bitter en Zoet uw slag slaan voor onderweg of thuis: op donderdag t/m zondag is er van 8.00 tot 12.00 uur onder meer ambachtelijk vers brood te koop; alle andere dagen op bestelling. Daarbij bestaat het assortiment uit grote broden bruin/volkoren, zuurdesem en mais maar ook croissants. Ook heeft Bitter en Zoet huisgemaakte boterkoek (op de dagen dat het ‘bakdag’ is geweest) en kan men op bestelling een goed gevulde picknickmand of een lunchpakket voor onderweg verzorgen. Bovendien verhuurt het restaurant fietsen en (indien beschikbaar) E-bikes.

Bitter en Zoet is dagelijks geopend, de keuken is open van 12.00 – 21.00 uur. Het is wel goed om vooraf even te bellen of het restaurant open is en plaats heeft.

Meer informatie: +31 (0)592 38 50 02

LEAVE A COMMENT