Blog

Achtergronden, leuke uitstapjes en meer.. Je vindt het op onze blog!

Tuinen van weldadigheid

11jan

Aan de koloniale Eikenlaan liggen de Tuinen van Weldadigheid. Een plek waar Lambert Sijens en Jolanda Loonstra bijzondere groenten en vruchten telen. Oude, vergeten of weinig bekende gewassen groeien bij De Tuinen, naast weelderige bossen kruiden en kleurige bloemen.

In de boomgaard staan oude fruit- en notenrassen en ook zijn er twee doolhoven aangelegd – eentje van historische bessensoorten en eentje van haagbeuk – die elk jaar hoger opschieten.

Bij de Tuinen van Weldadigheid staan duurzaamheid, veelzijdigheid en kleinschaligheid hoog in het vaandel. Misschien is dat wel de reden dat de Tuinen vol bedrijvigheid zijn en tegelijkertijd een aangenaam rustpunt vormen.

Een unieke plek, dat in elk geval. Waar u heerlijk kunt ronddwalen en desgewenst een rondleiding kunt krijgen.

Nieuwsgierig naar de smaak van de geoogste groenten en vruchten? In de winkel kunt u elk weekeinde de seizoensproducten van de Tuinen aanschaffen. Steeds is de oogst weer anders…

Wil je meer weten wat er precies te doen is? U kunt alle informatie over de tuinen van weldadigheid terugvinden op de site. Hier zijn ook nog vele andere activiteiten in en rondom Veenhuizen terug te vinden.

LEAVE A COMMENT